Изјава о заштити приватности корисника

Веома нам је важна заштита Ваше приватности приликом коришћења нашег веб сајта. Како бисмо што боље заштитили Вашу приватност, прилажемо Вам ову изјаву у којој се објашњава које личне податке платформа обрађује,  на који начин и у које сврхе користимо податке добијене онлине. Такође и Ви можете доносити одлуке о  прикупљању и обради података о Вама, који се потом користе на нашој платформи.

ПРИКУПЉАЊЕ ПОДАТАКА 

На одређеним локацијама нашег сајта можете се пријавити на онлине билтене, или нас контактирати путем сајта ради добијања жељених информација. Подаци који се могу прикупити на неким од наших веб локација су повезани са идентитетом одређене особе и укључују: име, пол, имејл адресу итд. Особе које прихвате постављене услове приступа одређеним страницама или особе које нам пруже претходно наведене податке који их идентификују, биће у могућности да приступе тим локацијама. 

КАКО КОРИСТИМО ВАШЕ ПОДАТКЕ 

Податке које нам доставите о себи, можемо користити како како бисмо одговорили на Ваша питања о нашим производима, услугама или садржају  или  како бисмо испунили Ваше захтеве који се тичу наших производа, услуга или садржаја сајта, затим и како бисмо Вам пружили информације које могу бити од интереса за Вас. Прикупљене податке који нису повезани с идентитетом одређене особе користимо да би Вам обезбедили обогаћена и интерактивна искуства приликом коришћења наше веб странице и како бисмо побољшали дизајн и садржај наших веб локација.  Ти подаци нам такође омогућују да Ваше коришћење интернета персонализујемо и помажу нам у анализирању коришћења нашег сајта. 

Личне податке, односно податке који су повезани са идентитетом одређене особе можемо показати као одговор на судски налог или судски позив  или неки други правни процес.

Поред предузимања свих одговарајућих мера ради заштите од незаконског откривања релевантних података, не можемо гарантовати да прикупљени одређени лични подаци који су повезани с идентитетом одређене особе никада неће бити откривени на начин који је противан овој Изјави о заштити приватности.  Податке који су повезани са идентитетом одређене особе нећемо користити, или дистрибуирати уколико нису добијени на претходно наведене начине, а да Вам не понудимо као опцију да се заштитите од таквог коришћења. 

ПРИКУПЉАЊЕ ПОДАТАКА СА WЕБ СТРАНИЦА ТРЕЋИХ ЛИЦА 

Неке од веб локација нашег сајта могу да укључују и одређене линкове на поједине веб странице, a чије руковање са личним подацима може одступати од нашег. Узимајући у обзир претходно наведено, корисници треба да прочитају остале Изјаве о заштити приватности, с обзиром на то да ми контролишемо податке који су предати, или су их прикупиле треће особе. 

Неке локације нашег сајта могу користити трећу страну да репрезентује, или нуди рекламе које се могу на тим веб локацијама.Изјава о заштити приватности нашег сајта не обухвата коришћење информација које су трећа особа или сервер можда прикупили од Вас. 

КОЛАЧИЋИ

Ради унапређења Вашег искуства током посете нашем веб сајту, одређене веб локације наше платформе користе тзв. «колачиће».(eng. cookies). Колачићи представљају текстуалне датотеке које се допремају у Ваш претраживач у циљу чувања Ваших интереса. Такође, колачићи не откривају ниједан лични податак или имејл адресе одређене особе, док Ви не одлучите да дате тај податак, нпр. кроз регистрацију на некој од локацијанашег веб сајта. Међутим, када на веб страници одлучите да дате податке који су повезани с идентитетом одређене особе, тај се податак може повезати с подацима сачуваним у колачићима.

Колачиће користимо у циљу прикупљања одређених статистичких података о коришћењу наших страница али и због унапређења садржаја и побољшања понуде на нашој веб страници. На пример, колачиће користимо како бисмо персонализовали за Вас коришћење нашег сајта, као и да сачувамо Вашу личну лозинку у местима заштићеним лозинком и сл. Ви сте у могућности да деактивирате употребу колачића, конфигурисањем Вашег интернет претраживача за претходно наведену опцију. Међутим, у наведеном случају могуће је да ћете ограничити  могућности коришћења интерактивних контента нашег веб сајта.

ОДРЖАВАЊЕ СИГУРНОСТИ 

Ваши идентификациони  подаци су поверљиви и могу бити употребљени само ради испуњења Ваших захтева, па се обавезујемо да, осим у сврху правног процеса односно законске истраге, нећемо другим странама дистрибуирати Ваше податке које смо сакупили. 

Спровели смо адекватне управне, физичке,  али и електронске поступке да заштитимо и помогнемо да се спречи неовлашћен приступ, као и да сачувамо сигурност Ваших података и да одговарајуће користимо податке које прикупимо онлине . 

Сви подаци које својевољно дате, користићемо искључиво за намене, због које је и податак првобитно дат.

ПОВЕРЉИВОСТ КОМУНИКАЦИЈА МЕЂУ КОРИСНИЦИМА 

Поруке и садржај које корисници дистрибуирају путем интернета, нису у потпуности  сигурни и моги  бити доступни другима. Ви сте одговорни за садржај који том приликом износите и морате поступати обазриво како не бисте довели у питање Вашу приватност.

МАЛОЛЕТНИ КОРИСНИЦИ

Корисници наше платформе који су млађи од 18 година, не треба да уносе своје личне податке без сагласности родитеља или старатеља.

ИЗМЕНЕ ПРАВИЛА ЗАШТИТЕ ПРИВАТНОСТИ 

Власник веб сајта задржава право промене ових правила, а измене ступају на снагу њиховим објављивањем на овој платформи. Ваше коришћење сајта и након промена потврђује Вашу сагласност и прихватање истих.

КАКО НАС КОНТАКТИРАТИ 

Уколико имате нека питања о смерницама за приватност или недоумица о заштити на нашем веб сајту, можете нас контактирати путем имејла или контакт формулара